Reklam
Tarih : 2025-06-24 15:06:40

Kaya: Üretici dayanacak güç bulamıyor, gerçek şeftali kayboluyor

Kooperatif Başkanı Kaya, “Tüketicinin pazarda aldığı birçok şeftali, farklı bölgelerde yetiştirilmiş, hatta genetiği değiştirilmiş çeşitler, oysa Bursa şeftalisinin tadı, aroması, dokusu ve kokusu eşsizdir. Bu farklılık Bursa toprağından ve mikroklimasından gelir” dedi.

Girdi maliyetlerinin (mazot, gübre, ilaç) katlanarak arttığını belirten Kaya, şöyle devam etti:

“Artık şeftali üreticisi ürününü satamaz, kazanç elde edemez hale geldi. Bu yılki maliyetler geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde arttı. Talep düşüyor, pazar sahte ürünlerle dolu. Gerçek üretici artık bu işten çekilmeyi düşünüyor.”

Aksungur Kooperatifi Başkanı “Bursa şeftalisine, üreticiye, Bursa Ovası’na sahip çıkın! Gerçek ürünlerin korunması ve desteklenmesi, tarımsal mirasımızın yaşatılması için şart.” çağrısında bulundu.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 Sahne İçinde Kulis Haber Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.